Kapat

Arankan’da Müslümanlara Yönelik Şiddet Sürüyor

Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde Rohingya Müslümanlarına yönelik baskı ve şiddet olayları sürüyor.

Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde Rohingya Müslümanlarına yönelik baskı ve şiddet olayları sürüyor.

 

Kurban Bayramı arefesinde başlayan acımasız zulümler sonucu binlerce Arakanlı Müslüman kardeşimiz vefat ederken, yaralı ve sağ kurtulanlar Bangladeş’teki kamplara yerleşmeye çalışıyor. Çoluk çocuk, kadın erkek, genç ihtiyar ayrımı yapmadan Arakanlı Müslümanlara saldıran Budist rahipler, dünyanın gözü önünde soykırım suçu işlemeye devam ediyor.

 

1734’den beri Budistler tarafından zulme uğrayan ve katledilen Arakanlı Müslümanlar, Kurban Bayramı’ndan önce de dünyanın gözü önünde resmen soykırıma uğradılar. Sadece Müslüman oldukları için Budistler tarafından zorbalık ve zulüm gören halka yönelik şiddet olaylarında, 3 günde yaklaşık 3 bine yakın Rohingyalı Müslüman hayatını kaybetti. Budistlerin zulmünden kaçan binlerce Arakanlı da Bangladeş’e sığındı.

 

BEŞİR DERNEĞİ YARDIM ELİNİ YİNE UZATTI

 

Bölgeye yönelik yardımlarına dört yıldır hız kesmeden devam eden Beşir Derneği, yaptığı insani yardımlarla Arakan'da yapılan son katliamların ardından köylerinden çıkmak zorunda kalan Rohingyalı ailelerin acılarını biraz olsun dindirdi.

 

Bölgede faaliyet yürüten yerel STK’ların verilerine göre Bangladeş’te bulunan üç kampta toplam 15 bin Arakanlı muhacir bulunuyor. Bu kampların en büyüğü olan Ukhia Kampı’ndaki 7 binden fazla kişiye Beşir Derneği olarak gıda yardımında bulunduk.

 

Siz de ‘Arakan Yalnız Değil’ diyerek yardım çalışmalarına başlayan Beşir Derneği’ne,ARAKAN yazarak 4042’ye gönderip 30 TL veya ARAKAN yazıp 4032’ye göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca Beşir Derneği’nin banka hesaplarından yapacağınız yardımların açıklama bölümüne ‘Arakan Halkına Yardım’ yazıp bağışta bulunarak destek olabilirsiniz. www.besirdernegi.org.tr internet adresinden veya 02163754042 numaralı çağrı merkezimizi arayarak da bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.