Kapat

Arakan’da Kurban Kesimi Gerçekleştirildi

Beşir Derneği, Myanmar-Bangladeş sınırındaki Tumbru Kampı’nda Arakanlı Müslümanlara kurban eti dağıttı.


Yaklaşık 200 yıldır zulme maruz kalan Arakanlı Müslümanlar, son olaylarla birlikte her geçen gün biraz daha ölüyor. Kamu kurumlarının yanı sıra STK’larıyla birlikte Türkiye’den başka neredeyse hiçbir devletin elini taşın altına koymadığı ve zulmün durdurulması için herhangi bir girişimde bulunmadığı Arakan’da yaralar sarılmaya çalışılıyor.

 

Beşir Derneği, Arakanlı Müslüman kardeşlerinin yardımına koşmaya devam ediyor. Son olayların patlak verdiği günden itibaren bölgede bulunan ve bölgeye yönelik insani yardım çalışmalarını ivedilikle sürdüren Beşir Derneği, Myanmar-Bangladeş sınırındaki Tumbru Kampı’nda kurban kesimi ve et dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin türlü imkânsızlıklar içerisinde hayata tutunmaya çalıştığı Tumbru Kampı’nda yaklaşık 7 bin kişi yaşamaya çalışıyor. Altyapı, içme suyu, gıda, sağlık, barınma gibi temel insani ihtiyaçların hat safhada olduğu bölgede insanlığın bittiğine bizzat şahitlik eden Beşir Derneği Yurtdışı Koordinatörü Abdülhakim Bayram, gördüğü manzarayı bütün çıplaklığıyla gözler önüne sererek, ‘Tüm dünyanın gözünü yumduğu bu insanlar sadece gerdikleri brandaların altına sığınarak yağmurdan korunabiliyorlar. Bunun haricinde toprakta yatıp kalkıyorlar. Altyapı, sağlık imkânları vesaire hiçbir şey olmadığından salgın hastalıklar baş göstermiş durumda ve özellikle masum çocuklar her geçen gün ölüyorlar. Dünyanın bu insanlara reva gördüğü yaşama bizzat şahit olan biri olarak herkesi, kendilerini sorgulamaya ve bu mazlum insanlara yardımda bulunmaya çağırıyorum.’ şeklinde konuştu.


Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Teknaf bölgesinde yer alan ne Bangladeş’e ne de Myanmar’a bağlı olan ara bölgedeki Tumbru Kampı’nda 1300 aile 6000 kişi yaşıyor. Sınırı sadece bir dere ayırıyor. Bangladeş askeri, yalnızca saat 3 ile 5 arası kamptakilerin ufak bambu ağaçlarından yapılmış bir köprüyü geçerek Bangladeş tarafındaki pazar yerine geçmelerine izin veriyor. İnsanların çoğunda zaten para da olmadığından gelen yardımlarla hayatlarını idame ettiriyorlar. Tam sıfır noktasında sınırda yer aldığı için fazla bir yardım da gitmiyor bu kampa. Beşir Derneği olarak 1300 ailenin tamamına gıda paketi verdik, kampta kestiğimiz kurbanların etini de paylaştırıp ailelere dağıttık.”