Kapat

Akmer Gençlik ve Spor Kulübü Açıldı

Sosyal ve kültürel alanlarda da çalışmalarını sürdüren Beşir Derneği “Geleceğimize Sahip Çıkalım, Gençlerimizi Madde Bağımlılığından Koruyalım” isimli projesiyle Gençlik Kulübü açılışlarına başladı. İlk olarak İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile İstanbul Yakacık’ta Akmer Gençlik ve Spor Kulübü açıldı.

Halkın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, Genel Sekreter Fatih Sarıyar, Genç-Kon Başkanı Ahmet Sözbilir ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Mehteran gösterisiyle başlayan törende konuşan Beşir Derneği Genel Sekreteri Fatih Sarıyar gençler ve çocuklar için onları madde bağımlılığından korumak ve bilinçlendirmek için projeler üretip hayata geçirdiklerini belirtti.

Genç-Kon Başkanı Ahmet Sözbilir de gençler ve çocuklar için yapılan çalışmalardan mutluluk duyduklarını, Beşir Derneği ile imzaladıkları protokole göre bu projelere destek vereceklerini söyledi.

Örnek projeler devam ediyor

İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir yaptığı konuşmada Beşir Derneği’nin çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Özdemir; “Beşir Derneği yine örnek bir proje ile karşımızda. Gençlerimizi madde bağımlılığından korumak ve onlara sahip çıkmak için bu kulüp açıldı. Her zaman olduğu gibi diğer STK’lara da örnek teşkil edecek şekilde bir çalışmayı Beşir Derneği gençlerimizin hizmetine sundu” dedi.

“Gelecek için gençler için çalışıyoruz”

Son olarak söz alan Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı ise yardım faaliyetlerinin yanında kültürel alanlarda da faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Şanlı; “Bizler gençlerimize sahip çıkarak geleceğe de yön veren fertler yetiştirmek arzusundayız. Gelecek için gençler için çalışıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde inşallah zamanla birçok gençlik merkezi daha açılacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Kulüp birçok alanda hizmet verecek

Konuşmalar sonunda davetliler dualarla açılan Akmer Gençlik ve Spor Kulübü’nü gezdi. Kulübün faaliyetleri hakkında bilgiler veren Fatih Yıldırım;”Kulübümüzde sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve izcilik faaliyetleri düzenlenecek. Ayrıca fotoğrafçılık, satranç, ebru, tiyatro ve drama, kısa film, voleybol ve yüzme kursları gençler için hizmet verecek. Spor turnuvaları, piknik ve geziler düzenlenerek gençlerin sosyalleşmesine katkı sağlanmış olacak. Düzenlenecek olan seminerler ile hem gençler ve çocuklar hem de ailelerine madde bağımlılığına karşı bilgiler verilip, bu konuda bilinçlenmelerine katkı sağlanacak” diyerek açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.