Kapat

Afganistan’da Açılan Su Kuyusuna Rabiatül Adevviye Adı Verildi

Afganistan’da Açılan Su Kuyusuna Rabiatül Adevviye Adı Verildi

    Su,canlıların hayatını devam ettirebilmesi için, toplumların ve medeniyetlerin kendilerini geliştirebilmesi adına  önemli yer tutan  bir  yaşam kaynağıdır. Susuzluk çeken, mazlum coğrafyaların sıkıntıları,yoksulluğu ve kuraklığı uzun zamanlardır devam etmektedir.Dünyanın kurak ve yoksul bölgelerinden olan Afrika ve Asya kıtalarında yaşayan milyonlarca insan susuzluk problemi çekerek hayatlarını idame etmektedirler.

     Bu ülkelerdeki insanlar, kısıtlı su alanlarından taşıma ile kullandıkları suların çamurlu ve mikroplu olması sebebiyle çeşitli hastalıklar  ve ölümlerle burun buruna kalmaktadırlar. Fakirlikle, sosyal ve siyasi problemlerle boğuşan bu bölgelerdeki insanların temiz suya ulaşmaları neredeyse imkansız hale gelmiştir. İnsanlar temiz suya ulaşabilmek için ellerinde su bidonları ile kilometrelerce yol katetmekte ve hayatlarının büyük kısmını bu su yollarında geçirmektedirler. 

    Tüm bu olumsuzlukların farkında olan Beşir Derneği  kurulduğu günden beri yoksulluk ve kuraklık olan bölgelerde çatlamış dudaklara hayat olmaya devam etmektedir.Yine Beşir Derneği, başlatmış olduğu ''Su kuyusu projesi''kapsamında ihtiyaç olan bölgeleri uzman ekiplerin öncülüğünde seçmekte ve  su kuyuları açmaya devam etmektedir.Binlerce insanın temiz ve sağlıklı suya kavuşmaları için hizmet vermekte olan ekiplerimiz ,açılan bir su kuyusundan binlerce kişinin istifade etmesini sağlamaktadır.Bu minvalde çalışmalarına hız veren ekiplerimiz daha önceki yıllarda da Afganistan halkını yalnız bırakmayarak bu bölgede faaliyetlere hız vermişti.Bu kapsamda yapılan bağış çalışmaları neticesinde Rabiatül Adeviyye adına su kuyusu açılarak adı Afganistan’da yaşatılmış oldu. Yoğun olarak çalışmalarımıza hız verdiğimiz bu yoksul ve kurak coğrafyada , 2016 yılı kapsamında  onlarca su kuyusunun  açılmasıyla birlikte  temiz suya kavuşmuş oldu.


Fotoğraf Galerisi