Kapat

Beşir Derneği Filistin'e Yardım Eli Uzatmaya Devam Ediyor.

Filistin'de yaşanan insani drama yönelik Beşir Derneği yardım çalışmalarını sıkılaştırdı. Gazze ve diğer ihtiyaçlı bölgelerde kurmuş olduğu aşevleri ile sıcak yemek dağıtımlarına aralıksız devam ediyor.

“Gönüller Yapmaya Geldik” sloganı ile yurt içi ve yurt dışında birçok faaliyet ile adından söz ettiren Beşir Derneği, İsrail’in saldırıları sonrası bir kez daha Filistin halkının yaralarını sarmak için bölgedeki yardım faaliyetlerini sıklaştırmaya başladı.

“Kardeşinin Yanında Dur, Destek Ol” sloganı ile Filistin yardım kampanyasını sürdüren Beşir Derneği, başta Gazze ve Doğu Kudüs olmak üzere saldırı altındaki yerleşimlerde zarar gören Filistin halkının yaralarını sarmaya devam ediyor. Filistin ve Filistin halkına yönelik çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren dernek, saldırılar sonrası en acil ihtiyaca yönelik olarak yardım faaliyetlerini Filistin halkı ile buluşturmayı sürdürüyor.

Derneğin Filistin’deki yardım çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, derneğin sadece son 2 yılda Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik olarak gıda, hijyen ve nakit başlıklarında yaklaşık olarak 150.000 $’lık insani yardım faaliyeti gerçekleştirdiğini bildirdi. Saldırıların yaşandığı süreçten bu yana Filistin Kızılayı ve derneğin bölgedeki yerel partnerleri aracılığı ile Filistin’e yönelik acil ihtiyaç listesi oluşturduklarını ve bu ihtiyaç listesine göre hareket edeceklerini bildiren Sarıyar, bu kapsamda öncelikli olarak gıda, sıcak yemek ve sağlık; daha sonraki aşamada ise akaryakıt ve hasarlı evlerin yenilenmesine yönelik yardımlarını ulaştıracaklarını bildirdi.

Beşir Derneği’nin Filistin halkı için sürdürdüğü Filistin Yardım Kampanyası’na www.besir.org.tr üzerinden online bağış, Beşir Derneği’nin TR 6000 0100 0784 5746 1050 5133 – Ziraat Bankası banka hesap numaraları ile EFT/Havale ve “Filistin” yazıp 4032’ye 10 TL karşılığında gönderilerek SMS yoluyla da destek verilebiliyor.


Fotoğraf Galerisi