Kapat

Beşir Derneği 2021 Yılı Kurban Organizasyonu Hazırlıklarını Tamamladı

Beşir Derneği 11 yıldır düzenlediği vekaletle kurban kesim organizasyonları tecrübesi ile bu sene de sizlerin kurban emanetlerini ihtiyaç sahibi aileler ile buluşturuyor.

Beşir Derneği 2021 Kurban Bağış Organizasyonu

Ramazan ile birlikte İslam Dünyası’nın iki büyük bayramından bir diğeri olan Kurban Bayramı bu sene 20 Temmuz 2021 tarihinde tüm Müslümanlar tarafından çoşku ile karşılanacak. Dinen zengin sayılanların kurban kesmekle mükellef olduğu bu kutlu bayramda bir kez daha dünyanın her yerindeki Müslümanlar paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını bir kez daha en güzel şekilde yaşayabilecekler.

Beşir Derneği olarak virüs salgının etkisini devam ettirdiği Ramazan ayı içerisinde faaliyetlerimizi ziyadesiyle arttırmıştık. Başta ülkemiz olmak üzere mazlum coğrafyalardaki yüzbinlerce kardeşlerimize fitre dağıtımları, kumanya ve temel ihtiyaç malzemesi dağıtımları, iftarlık, bayramlık paket ve Birkap Birkalp projesi sıcak yemek dağıtımları gerçekleştirmiştik. Önümüzdeki günlerde karşılayacağımız kurban bayramında da “Kurban Yeryüzünün Tüm Renkleri İle Yakınlaşmaktır” diyerek destekleriniz ile uzakları yakın edip kardeşlerimiz ile yakınlaşacağız. Her yıl gerçekleşen yurtiçi ve yurtdışı kurban kesim organizasyonlarımız ile onlarca ülkedeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştığımız gibi bu sene de Kurban Bayramı faaliyetleri ile dünyanın dört bir tarafındaki yoksul ve fakir, yetim ve öksüz, kimsesiz ve yuvasız kalmış kimselerin umudu olmayı sürdüreceğiz.

Pandemi Koşullarına Rağmen Kurban Organizasyonu

Beşir Derneği ekipleri bizzat yerinde nezaret ederek gerçekleştirdiği kurban kesim organizasyonlarında pandemi şartlarına yönelik tedbirler de almaktadır. Geçtiğimiz yıl pandemi sürecinin en yoğun zamanına denk gelen 2020 yılı kurban organizasyonunun tamamını yurt içinde yapabilecekmiş gibi organize eden Beşir Derneği, bu yıl da Kurban emanetlerinizin getirdiği sorumluluğun bilinciyle yurt içi ve yurt dışında gereken tüm hazırlığı tamamladı.  

Beşir Derneği olarak 11 yıldır düzenlediğimiz vekalet ile kurban kesim organizasyonları tecrübemiz ile bu sene de gerek virüs gerekse de olası yurt dışına çıkış kısıtlamalarına karşın gerekli tüm tedbirleri aldık. Kurban kesim organizasyonunun selameti için gerek yurt içi kesim organizasyonlarında gerekse de mazlum coğrafyalardaki organizasyonlarda hem İslami kurallara tam riayet ediyor hem de organizasyonların bizzat başında nezaret eden personel ve gönüllülerimizin sağlık güvenliklerini güvence altına alıyoruz

2020 Yılında 516 Ton Et 437 Bin Kişiye Ulaştırıldı.

2020 yılında ülkemiz ve mahzun coğrafyalarda hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıkların kesimleri sonrası organizasyonları sonucu Türkiye ve mazlum coğrafyalarda 516 ton eti 437 bin kişiye ulaştırmış, Kurban bağışlarınız ile kardeşlerimizin sofralarının şenlenmesine vesile olmuştuk. Pandemi tedbirlerinin gölgesinde yapılan kurban organizasyonları ile ülkemizdeki ve gönül coğrafyamızın mahzun beldelerindeki pek çok ihtiyaç sahibinin yüzlerini güldürmeyi başardık.

Acil İhtiyacın Bulunduğu Yerlerde Kurban Organizasyonları ve Kurbanlıkların Seçimi

Hayırsever bağışçılarımız ile birlikte paylaşma, dayanışma ve birlikteliğimizi en güzel şekilde yansıtan kurban ibadetini gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz için öncelikle ihtiyacın en acil ve en yoğun şekilde yaşandığı bölgelerin tespitini yapıyoruz. Kurban bayramından en az 2 ay evvel yaptığımız fizibilite sonucu en acil ihtiyaçlı bölgelerin planlamasını yapıyor ve akabinde ekiplerimizin nezaretinde bağış kurbanlıkların seçimine geçiyoruz. Kurban edilecek olan hayvanın yaşı, hastalık durumu ve uzuvlarda kurban edilmeye engel olacak herhangi bir rahatsızlık olmaması gibi saymış olduğumuz tüm İslami kurallara azami derece riayet edilerek seçilen kurban bağışlarınız anında küpelenerek seçim işlemini tamamlıyoruz.

Bağış Takip Sistemi İle Kurban Görüntülerine Kolayca Ulaşın

Beşir Derneği yurt içi ve yurt dışında imkanlar dahilinde kayıt altına aldığı tüm kurban kesim organizasyon sürecini hisse sahiplerine tek tek göndermektedir. Aynı zamanda www.besir.org.tr web sayfamız üzerinden yaptığınız kurban bağış esnasında cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz şifreyi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Bağış takip sistemimiz aracılığıyla oldukça şeffaf ve güvenli bir şekilde kurban bağışınızın planlaması, nerede kesileceği, kesildiğine dair video veya fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Bir Hisse Bedeli 1300 TL, Anlaşmalı Kartlara 4 Taksit İmkanı

Kurban mali bir ibadettir. Belirli vakitler içerisinde kesilmesi gerekmektedir. Bize verdiğiniz emanetleri ibadetin ruhuna uygun bir şekilde İslami kurallara riayet ederek kesilmesini ve etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması hususunda herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeyecek şekilde yerine getirilmesi sorumluluğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları sonucu Beşir Derneği’nin 2021 yılı için belirlediği bir kurban hisse bedeli 1300 TL olarak belirlenmiştir.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da hayırsever bağışçılarımıza daha rahatlık olması açısından anlaşmalı kartlara 4 taksit imkanı sunuyoruz. İlgili kartları öğrenmek için www.besir.org.tr web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kurbanımı Kendim Kesip Aynı Zamanda Kurban Payı Bağışlayabilir Miyim?

Beşir Derneği ülkemizde bulunan yaygın temsilcilik ağı sayesinde kurban bayramı süresinde bağışlamış olduğunuz kurban paylarını sizlerden teslim alıyor ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. “Kardeş Payı” ismini verdiğimiz projemiz ile siz evinizden hiç çıkmadan kolaylıkla paylaşmanın ve dayanışmanın huzuruna erebilirsiniz. besir.org/kurban sayfamızda bulunan Kardeş payı formunu doldurarak kurban payı bağışı yapacağınıza dair bizi bilgilendirmiş olursunuz. Formda bulunan adres bilginize en yakın temsilciliğimiz sizinle iletişime geçecektir.

Beşir Derneği’ne Online Güvenilir Kurban Bağışı Yapın

Sizler de Beşir Derneği’ne vekalet vererek kurban bağışı yapabilir, yaptığınız bu bağışlarla dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahibi mazlumların Kurban Bayramı’nın coşku ve neşesine ortak olabilmelerine imkan sağlayabilirsiniz. Beşir Derneği aracılığı ile kurban bağışı yapmak isteyenler derneğimizin web sitesinde bulunan online bağış bölümünden kurban bağışı seçeneğine tıklayarak ve kurban bağışı için gerekli olan formu doldurarak bağış işlemlerini gerçekleştirebilirler. Beşir Derneği’ne EFT veya havale yoluyla da kurban bağışı yapmak isteyen bağışçılarımız ise Banka hesaplarımıza bağış yaparken açıklama kısmına “Kurban Türünü”, isim soyisim ve kendileri ile iletişime geçilecek cep telefonu numarasını yazarak kurban bağış işlemlerini tamamlayabilirler. Derneğimiz kurbanı kesildiğinde SMS ile daha sonra ise imkanlar dahilinde çekilen kurban kesim video ve görüntülerini kurban bağışı sahiplerine ulaştırmaktadır.

Organizasyon ile ilgili tüm bilgilere www.besir.org.tr web sayfamızdan veya 02163754042 çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz.

365 gün iyilik sürsün, mahzun ve mahcup yüzler gülsün diye, bağışlarınızı bekliyoruz.

(Taksitli kurban bağışı caiz mi? Bu hususta diyanet işleri, müftülüklerden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bu video sorunun cevabı olabilecek niteliktedir.

https://www.diyanet.tv/diyanete-soralim/video/kredi-karti-ile-kurban-satin-almak-caiz-midir )

 


Fotoğraf Galerisi