Kapat

AFAD’dan Aydın Temsilciliğimize Arama Kurtarma Eğitimi

Beşir Derneği’nin Aydın Temsilciliği, AFAD tarafından verilen arama, kurtarma ve tahliye eğitimlerine katılım sağlayarak olası afet ve acil durumlarda müdahalelerde yer alabilecekler. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce verilen arama, kurtarma ve tahliye eğitimlerini alan Beşir Derneği Aydın Temsilciliği gönüllüleri sınavlardan sonra AFAD’ın akreditasyon sistemine dahil edilecekler.

Beşir Derneği müdürlükleri, temsilcilikleri ve gönüllüleri ile birlikte Beşir Arama Kurtarma ekiplerini büyütmeye devam ediyor. Derneğimizin son olarak Aydın Temsilciliği, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenlerinden kentsel arama kurtarma eğitimlerini aldılar.

Beşir Derneği’nin Aydın Temsilciliği, AFAD tarafından verilen arama, kurtarma ve tahliye eğitimlerine katılım sağlayarak olası afet ve acil durumlarda müdahalelerde yer alabilecekler.  Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce verilen arama, kurtarma ve tahliye eğitimlerini alan Beşir Derneği Aydın Temsilciliği gönüllüleri sınavlardan sonra AFAD’ın akreditasyon sistemine dahil edilecekler.

AFAD’dan 5 Günlük Eğitim

Beşir Derneği’nin olası afet ve acil durumlara yönelik arama kurtarma ekipleri kurmaya devam ettiği çalışmalarda eğitimler yurdun değişik bölgelerindeki  İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri tarafından veriliyor. Daha önce Kilis, Sakarya, Samsun ve Adana’da eğitimler alan Beşir Derneği ekipleri bu sefer de Aydın’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce verilen eğitimlere katıldı. AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimler toplamda 5 gün sürdü.

Hedef 5 Bin Kişilik Ekip

Beşir Derneği bir taraftan hem yurtiçi hem de yurtdışı yardım ve destek organizasyonları gerçekleştirirken, diğer taraftan olası afet ve acil yardımlarda arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarında yer alabilmek adına Beşir Arama Kurtarma ekiplerini büyütmeye devam ediyor. Genel Merkez, müdürlükler ve temsilcilikleri ile yurdumuzun birçok noktasındaki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimlere katılım sağlayan Beşir Derneği, gönüllüleri ile birlikte toplamda 5 bin kişilik arama kurtarma ekibi oluşturmayı hedefliyor.

Sizler de Destek Olun

Beşir Derneği’nin arama kurtarma gibi yurdumuz ve dünyanın muhtelif yerlerinde gerçekleştirdiği diğer çalışmalara sizler de destek olabilirsiniz. Beşir Derneği online bağış bölümünden yapacağınız “Genel Bağış” ile sizler de Beşir Derneği’nin gönül coğrafyamız için sürdürdüğü faaliyetlere desteklerini ulaştırabilirsiniz. Derneğimiz çalışmalarına ayrıca SMS ile de destek olabilirsiniz. SMS ile bağış yapmak isteyen hayırseverler cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne Bağış yazıp 4032’ye 10 TL karşılığında gönderebilirler.


Fotoğraf Galerisi