Kapat

Beşir Derneği İçin 2021 Yılı Yardımlaşma, Paylaşma ve İyilikle Geçti

Gönüller yapmaya geldik ilkesiyle kurulan ve dünden bugüne iyiliği 7 iklim 4 bucağa yaymak amacıyla çalışan Derneğimiz için 2021 yılı; yardımlaşma, paylaşma ve iyilikle geçti.

Gönüller yapmaya geldik ilkesiyle kurulan ve dünden bugüne iyiliği 7 iklim 4 bucağa yaymak amacıyla çalışan Derneğimiz için 2021 yılı; yardımlaşma, paylaşma ve iyilikle geçti.

 

Kovid-19 pandemisinin etkili olmaya devam ettiği 2021 yılında;  kuraklık, kıtlıkla mücadele, süregelen savaşlar, iklim değişikliğine bağlı orman yangınları, sel felaketleri, ekonomik krizler ve uluslararası göç krizleri gibi birçok etken dünyanın pek çok yerinde ölümle sonuçlanabilen çeşitli insani krizlerin yaşanmasına neden oldu.

 

Beşir Derneği olarak küresel ölçekte yaşanan insani krizlerin etkilerini azaltmak ve mahzun yüzlerde sıcak bir tebessüme vesile olmak için hem yurt içi hem de yurt dışındaki faaliyetlerimizi ara vermeden sürdürdük.

 

Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında; 8 milyon 810 bin 200 adet tabldot yemek ve ekmek üretimi, 226 bin 441 kişinin faydalanabileceği 410 adet su kuyusu yapımı, 1 milyon 463 bin 665 kişiye çeşitli gıda, giyim, yakacak ve temizlik malzemesinin ulaştırılması, 668 ton kurban etinin pay edilerek ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmesi gibi çok sayıda insani destek ve yardım faaliyetinde bulunduk.

 

Briket Ev Projemizin Dördüncü Etabına Başladık

Dur durak demeden hayata geçirdiğimiz onlarca projeden biri de 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş nedeniyle yerlerinden olan ve yıllardır sıcak bir yuvaya kavuşmanın özlemini yaşayan savaş mağduru ailelere yönelik Briket Ev projemiz oldu. Suriye İdlib’te 2021 yılı itibariyle dördüncü etabına başladığımız Briket Ev projemizle, çadır kentlerde yaşayan savaş mağduru 7 bin 500 kişinin daha sıcak bir yuvaya kavuşmasına bir adım daha yaklaştık.  

 

Beşir Destek Kart Binlerce Kişiye Umut Oldu

Anlaşmalı kurumlar aracılığı ile hem fiziksel hem de online olarak alışveriş imkanı sunan Beşir Destek Kart ile ihtiyaç sahibi 149 bin 955 vatandaşımıza düzenli yardımların ulaşmasını sağladık. Derneğimiz tarafından periyodik aralıklarla nakdi yardımların yüklendiği Beşir Destek Kart ile ailelerimiz; anlaşmalı marketler ve temel ihtiyaç malzemeleri satan anlaşmalı internet sitelerinden gereksinim duydukları ürünleri, diledikleri zamanda ve diledikleri miktarda alabilmenin mutluluğunu yaşadı.

 

AFAD Tarafından Akredite Edildik

Ülkemizde yaşanan deprem, sel, su taşkınları, toprak kayması ve çığ gibi afetlerde daha önce pek çok kez gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin temini sürecinde görev alan Derneğimiz, AFAD koordinasyonunda STK’lara verilen kentsel ve doğada arama kurtarma eğitimlerine katılarak akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı.