Kapat

AFAD Koordinasyonundaki Erzurum 2022 Kış Tatbikatı’na Katıldık

AFAD koordinasyonunda 27 Şubat Pazar günü Erzurum'da gerçekleştirilen Kış Tatbikatı’na, Beşir Arama Kurtarma olarak 5 personel taşıma aracı ve 1 mobil ikram aracı olmak üzere toplam 6 araç ve 27 personel ile katılım sağladık.

AFAD koordinasyonunda 27 Şubat Pazar günü Erzurum'da gerçekleştirilen Kış Tatbikatı’na,  Beşir Arama Kurtarma olarak 5 personel taşıma aracı ve 1 mobil ikram aracı olmak üzere toplam 6 araç ve 27 personel ile katılım sağladık.

Erzurum’da düzenlenen tatbikata devlet erkânından İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, Erzurum Valisi Sn. Okay Memiş, AK Parti Erzurum milletvekilleri Sn. İbrahim Aydemir ile Sn. Zehra Taşkesenlioğlu Ban ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mehmet Sekmen katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen kış tatbikatında, Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri, çeşitli kamu kurumları, STK’lar ve AFAD gönüllülerinden oluşan toplam 803 personel, 70 araç, 6 kar motoru ve 9 paletli araç ile yaklaşık 300 gözlemci ve destek personeli hazır bulundu. Tatbikata; Jandarma, Emniyet, İtfaiye, UMKE, Türk Kızılay, Belediye ve Karayollarının yanı sıra; aralarında Beşir Derneği’nin de bulunduğu AFAD tarafından akredite edilmiş çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün bu tatbikata 503’ü AFAD personeli, 300’ü STK personeli olmak üzere toplam 803 kişi katıldı. Biz afeti gelsin diye beklemiyoruz, afete hazırlanıyoruz. Bu konsantrasyonu tebrik etmek ve kutlamak gerekir. 2021 yılını afet eğitim yılı ilan etmiştik. Tüm kurum ve kuruluşlar, çok önemli bir farkındalığı toplumumuzla beraber paylaştılar. Biz 51 milyon vatandaşımıza 2021 yılında ulaşabileceğimizi hedeflemiştik, pandemi olmasına rağmen 56 milyon vatandaşımıza ulaşabildik. Özellikle afette neler yapılacağını, afet temel eğitimini ortaya koyduk. Bir yıl önce de afetlere hazırlık yılıydı. Bu yılı da ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan ettik. Bu yıl 54 bin 302 tatbikat yapacağız. Türkiye Afet Müdahale Planı tatbikatları başta olmak üzere, kış tatbikatları, yangın tatbikatları başta olmak üzere birçok tatbikatı gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.


Fotoğraf Galerisi