Kapat

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı?

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı? Zengin veya fakir fark etmeksizin, kurbana yedi kişi ortak olduysa buradan yedi kişide eşit payını almaktadır. Allah yolun da yapılan bir işte, zengin alan bir aşağısını aşağılar gözüyle bakmamak adına, eşit ve uygun bir paylaşım gerçekleştirilmelidir. 

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı?

Nasıl Kurbana Ortak Olunur?

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı? Kurbanın eti için bir ortaklığa varıldıysa burada kurban sahih olmamaktadır. Kurban bayramında bir kurbana ortak olunurken, yedi kişiye kadar ortak olunmalıdır. Kurbana ortak olurken yedi kişiyle tamam deyip el sıkışıldıysa, buradan dönülmesi de uygun değildir. Yedi kişi el birliği ile başladıysa, yine yedi kişi bitirmelidir.

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı? Zengin veya fakir fark etmeksizin, kurbana yedi kişi ortak olduysa buradan yedi kişide eşit payını almaktadır. Allah yolun da yapılan bir işte, zengin alan bir aşağısını aşağılar gözüyle bakmamak adına, eşit ve uygun bir paylaşım gerçekleştirilmelidir. 

Kurbana Hisse Alırken Sonradan Dâhil Olunması Uygun Mudur?

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı? , Bir kurbana toplam da yedi kişinin ortak olması uygundur. Bunun dışın da ekstradan kişinin ortak olması uygun değildir.  

Küçükbaşlar Da Ortak Olunur Mu?

Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı? , Kurban bayramın da koyun, keçi, deve ya da sığır kurban edilir. 3 gün içerisinde kurban ibadetini gerçekleştirmek niyetiyle kurban edilir. Koyun ya da keçi diğerlerine göre bir kişi tarafından kurban edilir. Bunlar da ortaklık yoktur. Ancak sığır ya da deve de durum değişir. Müslüman olan yedi kişiye kadar ortak olunup, kurban edilmektedir. Zenginler Kurban da Kaç Hisse Almalı? Zengin bir kişinin kurban edeceği hayvana sonradan ortak olma durumunda ise, caiz değil bu mekruhtur. Kurban edilecek hayvana yedi kişi ortak olduysa burada herkese yedide bir oranın da pay düşmelidir. Biraz fazlası ya da biraz aşağısı hem İslam dinince hem de paylaşımın dosdoğru olması adına uygun değildir. Zengin olduğu için bu durum değişmemektedir, yine o kişide payına düşeni almalıdır.

Kurban Ortaklara Nasıl Paylaşım Yapılmalıdır?

Kurban eti, bakmakla yükümlü olduğu kişi tarafından yenmelidir.  Kurban edilen bir küçükbaş ise yani koyun, keçi gibi bu hayvanlar da ortaklığa girilmez. Bir kişi tarafından kesilmektedir. Ancak deve ya da sığır gibi büyükbaş bir hayvan ise burada yedi kişinin sınırlı olduğu bir ortaklık söz konusudur. Yedi kişinin arasın da zengin ya da fakir diye bakılmadan ortaklığa girilen kişilere kurbanın etinin yedide biri olacak şekilde dağıtımı yapılmaktadır. Beşir Derneği ile birlikte bağışı gerçekleştirilen hayvana, dernek çalışanları tarafından oldukça güvenilir ve sağlıklı bir şeklide paylaşım gerçekleştirilmektedir. Beşi Derneği kurban bağışın da gerekli şartları ortaya koyduktan sonra bu şartlara uygun kurban bağışını almaktadır. Bundan sonra ki süreçte ise sizinle birlikte kurban bağışınızı takip edebilmeniz ile birlikte ibadetiniz ve bağışınız oldukça emin eller de gerçekleşmektedir. Bağış hayırseverler tarafından önem ve güven isteyen bir iştir. Ayrıntılarını ve bu sürece hâkim olmaları onların gayet de en mümkün hakkıdır. Burada tam anlamıyla bu kriterleri sağlayan Beşir Derneği tarafından oldukça kolay ve samimi bir bağış işlemi gerçekleşmektedir. İbadetiniz hayırla Beşir Derneği tarafından yerine ulaşmaktadır.