Kapat

Ölen Kişiye Kurban Kesilir Mi?

Bu şekilde, kesilen kurbanın etleri ihtiyacı olanlara dağıtılarak başkalarının da yüzünü güldürmek mümkün olur. Yoksul kimseleri bu şekilde sevindirmek ve bayramı böyle karşılamalarını sağlamak çok büyük bir sevap olacaktır. Bu şekilde kesilen kurban etinden kesenin kendisi de yiyebilir. 

Ölen Kişiye Kurban Kesilir Mi?

Dinimize göre, vefat eden kişilerin ardından kurban kesmek eğer ölen kişi vasiyet etmemişse bir vecibe değildir. Peki ölen kişiye kurban kesilir mi? Evet kesilebilir. Eğer bir kimse, kendi isteği üzerine kurban kesip sevabını ölmüş bir kişiye bağışlamak isterse, bunu yılın her gününde yapabilir. Şart koşulan mecburi bir gün yoktur. Ancak ölen bir kimse için kurban kesme amacınız varsa, kurbanın arife günü kesilmesinin daha uygun olduğu söylenmektedir.

Bu şekilde, kesilen kurbanın etleri ihtiyacı olanlara dağıtılarak başkalarının da yüzünü güldürmek mümkün olur. Yoksul kimseleri bu şekilde sevindirmek ve bayramı böyle karşılamalarını sağlamak çok büyük bir sevap olacaktır. Bu şekilde kesilen kurban etinden kesenin kendisi de yiyebilir. 

Ölen Kişiye Kurban Kesmek Hangi Durumda Bir Gerekliliktir?

Vasiyet etmiş ise bir gereklilik olarak ölen kişiye kurban kesilir mi? Evet, vasiyet söz konusu olduğunda, ölen kişiye kurban kesmek bir zorunluluk haline gelir. Böyle bir durum söz konusu ise, kurbanın bayram günlerinden birinde kesilmesi gerekir. Vasiyet edilmesi halinde kesilen kurban etinden, sadaka verilen kimseler dışında hiç kimse yememelidir. Eğer ölen kişi vasiyet etmediyse ama kurban kesimi için gerekli para ölen kişinin parasından temin edilecekse ölen kişiye kurban kesilir mi? Evet kesilebilir. Bu kurban da vasiyet üzerine kesilen kurban hükmündedir.

Daha Önce Hiç Kurban Kesmemiş Bir Kişi Ölmüş Bir Yakını İçin Kurban Kesebilir Mi?

Geçmişte hiç kurban kesmemiş kimseler tarafından ölen kişiye kurban kesilir mi? Evet kesilebilir. Bunda dinen bir sakınca yoktur. Bu şekilde yine aynı sevabı kazanır. 

Kurban İbadetinin Önemi Ve Hükmü nedir?

Kurban, Allah’a yaklaşmak ve ona ibadet etmek için belli hayvanları dini usullere uygun bir biçimde kesmeyi ifade etmektedir. 

Ruh sağlığı yerinde olan ve İslami ölçülere göre hali vakti yerinde diye tabir edilebilecek müminler, Allah’ın rızasını kazanabilmek amacıyla kurban keserek hem ibadetini yerine getirmekte hem de durumu olmayan yoksullara yardım eli uzatmaktadır.

Bir Ailede Her Birey Ayrı Ayrı Kurban Kesmeli Mi?

Yüce Allah Kuran’da tüm ibadetlerin sorumluluk kişinin sadece kendisine ait olduğunu buyurmuştur. İslam dininde, tüm aile fertleri arasında mal ayrılığı ilkesi vardır. Eğer ailedeki anne, baba ve çocukların mal varlığı ayrı ayrı belirlenmişse, o varlıklar sadece kendilerine aittir. Bu durumda, vakti yerinde olan ve imkanı bulunan anne, baba ve çocuklardan her biri, sorumluluğu olan kurban ibadetini yerine getirmek zorundadır. Bu fertlerin ayrı ayrı kurban kesmekle yükümlü oldukları buyurulur. 

Beşir Derneği Bağış Kurbanı Kesim Organizasyonu

Günümüz dünyasının koşturmacası içinde vakit bulamayan ve kurban ibadetini gerçekleştirmek isteyen herkes için yarattığımız ‘Vekaleten Kurban Kesim Organizasyonu’ ile steril şartlarda, tüm İslami kurallara uygun olarak sizin adınıza kurban kesimlerini gerçekleştiriyoruz.

Türkiye’de ve yurtdışında ilerlettiğimiz çalışmalar ile kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor, zor durumda olan tüm kardeşlerimizin bu yardımlardan yararlanmasına gayret gösteriyoruz.

Covid-19 salgını döneminde, tüm dini ve tıbbi şartlara riayet edilerek, kurbanların sağlık kontrolleri hem kesim öncesi hem de kesim esnasında titizlikle yapılarak, kurban ibadetinizi sizin adınıza en güvenilir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 

Kurban Bayramı’nda veya başka bir adağınız için bağışlayacağınız kurbanlar ile sizleri de bu güzel amaç yolunda dua almaya ve yoksul kimselerin yüzünü güldürüp mutluluğunu paylaşmaya davet ediyoruz.

Bağışlarınız için resmi internet sayfamızın hizmetler bölümünü ziyaret ederek detayları kolayca öğrenebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.