Kapat

Kurban Kesme Ayeti

Kurban Kesme Ayeti

Kurban, ulul azim peygamberlerden olan Hz. İbrahim zamanında Allah tarafından emredilen bir ibadettir. Oğlu Hz. İsmail'i Allah'a karşı olan sözünü yerine getirmek için kurban etmeye hazırlanan Hz. İbrahim'e gönderilen koç, bu ibadetin temellerinin atılmasını sağlamıştır. Bu emir binlerce yıldan beri yerine getirilir. Çünkü Ahirete göçtüğümüz zaman sırat köprüsünü, bu kurbanlarla geçeriz. Kurban kesme ayeti, yüce kitabımız içinde çok farklı yerlerde açık bir biçimde ifade edilmiştir. Beşir Derneği, online kurban kesme faaliyetleriyle dikkat çekmekte. Böylelikle dinin emrini yerine getirmek mümkün oluyor.

Kurban İbadetinin Hükmü Nedir?

Kurban kesme ayeti olarak bilinen birden çok hüküm Kur'an-ı Kerim içinde yer alır. Bunlar şöyledir;

  • Saffat suresi içinde Hz. İbrahim'in kendi oğlunu kurban olarak keseceği sırasında Allah'ın bunun yerine bir kurban hayvanını kesmesini emrettiği açık bir biçimde ifade edilmiştir. 
  • Bunun yanı sıra Hac suresi içinde ümmetin her daim Allah tarafından kendilerine verilmiş olan rızık hayvanları üstünden yaratıcının adının anılmasını gerektiği ve kurbanın kesilmesinin şart olduğu belirtilmiştir.
  • Yine Hac suresinde kurbandan açık bir biçimde bahsedilmiş ve Allah'ın isminin anılmasının yanı sıra kesilmiş olan kurbandan hem bunu yapan kişinin hem de fakirlerin faydalanması gerektiğinin altı çizilmiştir.
  • Kurban kesmeye dair ayet Hac suresinde bir kez daha karşımıza çıkar.

Kurban Bağışı Yapılan Kurumlar Var mı?

Kurban kesme ayeti ile açık bir şekilde ifade edilmiş olduğu üzere bu ibadetin yerine getirilmesi şarttır. En çok merak edilen konu ise bunun hükmüdür. Birçok İslam alimine göre kurban vacip bir ibadettir. Şafiler, bunu sünnet olarak kabul eder. Günümüzde kurban bağışın yapılmış olduğu birçok kurum ve dernek var. Beşir Derneği bunların içinde yer almakta. Son derece başarılı bir organizasyon söz konusu. Üstelik birden fazla kurban türüne dair kesimler yapılıyor. Güvenilir olan dernek sayesinde kesilmiş olan etlerin adilane bir biçimde taksim edildiğini söylemek lazım.

Online Kurban Vekaleti Nasıl Olur?

  • Kurban kesme ayeti baz alınarak bu ibadetin yapılmasını online bir biçimde gerçekleştirmek mümkün. Özellikle Korona virüsü nedeniyle kesimin olduğu yerde bulunmak istemeyen kişiler, Beşir Derneği sayfası üstünden vekalet verebilirler.
  • Bunun için ilk olarak belirlenmiş ücretin online bir biçimde ödenmesi lazım.
  • Hemen ardından ise vekalet kutucuğu olarak tanımlanmış olan yerin içine bir tik koymak lazım.
  • Bunun sonrasında kurban kesimi için hangi bölgelerin uygun olduğu belirlenir.
  • Buradaki en temel amaç ise ihtiyaç sahiplerinin kesilecek olan kurbandan faydalanmasını sağlamaktır.
  • 7'li şekilde hisseler söz konusudur. 

Beşir Derneği Kurban Organizasyonu Ayrıntıları Neler?

Kurban kesmeyle alakalı ayet üstünden organizasyon son derece başarılı bir biçimde yapılır. Her daim açık ve şeffaf bir biçimde hayır işlerine imza atan Beşir Derneği, bundan dolayı kurban kesimi sırasında bu işlemi video ile kayıt altına alır. Bunun yanı sıra resim de çekilir. Böylelikle paranızın kesinlikle bu iş için harcanmış olduğunu görebilirsiniz. İlgili materyallerin site üstünden takibi mümkündür. Ödeme işlemlerinde birden fazla yöntemin olduğunu hemen söyleyelim. Bağışlarınızı dilerseniz çağrı merkezi üstünden kolay bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Temsilcilik, 0 216 375 40 42 numaralı telefon hattı, havale, ATM, eft, online ve sms yöntemleri vardır. 

Beşir Derneği Hangi Tür Kurbanları Kesiyor?

Kurban kesimi sadece belirtilmiş olan Kurban Bayramı esnasında yapılmaz. Farklı amaçlarla ve değişik zaman dilimlerinde gerçekleştirilen kesimler de vardır. Şükür kurbanı, nafile kurban, akika kurbanı, adak kurbanı, sünnet kurbanı bunun en güzel örnekleri olarak karşımıza çıkar.