Kapat

Kurban Bağışı Yapılan Kurumlar

Müslümanların Müslümanlara yardım etmesi İslam dininin güzelliklerinden sadece biridir. İslam iyiliği emretmiş, kötülüğü reddetmiştir. Kurban bayramlarında fakirleri sevindirmek, karınlarını doyurmak sevaptır. Kurban bağışı yapılan kurumlar; sizlerden gelen bağışları ülkemizde ve dünyada yoksulluk çeken Müslümanlara dağıtan kurumlardır.

Kurban Bağışı Yapılan Kurumlar

Müslümanların Müslümanlara yardım etmesi İslam dininin güzelliklerinden sadece biridir. İslam iyiliği emretmiş, kötülüğü reddetmiştir. Kurban bayramlarında fakirleri sevindirmek, karınlarını doyurmak sevaptır. Kurban bağışı yapılan kurumlar; sizlerden gelen bağışları ülkemizde ve dünyada yoksulluk çeken Müslümanlara dağıtan kurumlardır.

Kurban bağışı yapacağınız kurumların güvenilir, İslami usulleri bilen ve uygulayan kurumlar olması önemlidir. Kurban kesilirken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Bu hususların yerine getirilmemesi hem günah hem de Allah’ın ibadetini yerine getirmemiş olmak demektedir.

Kurban Bağışı Yapılan Kurumlar Nasıl Olmalıdır?

Kurban bağışı yapılan kurumlar; ihtiyaç sahiplerini bilen, onlara yardım eli uzatan, güvenilir ve Allah’ın izinden giden kurumlar olmalıdır. Kurban kesmenin dini boyunu bilmek ve hangi hususlara dikkat edileceğini bilmek ibadetin yerine gelmesi için şarttır. Kurban ibadeti dinimizce hali vakti yerinde olan Müslümanlar için vaciptir. Müslümanların yapacakları güzel davranışlardan biri de kurban bağışı yapmalarıdır. Kurban bağışı ile fakirlerin ve yoksulların karınları doyar, yetimlerin boynu bükük kalmaz.

Dünyadaki tüm Müslümanlar kardeştir. Allah kardeşlerimizin yanında olmamızı, zor günlerinde el uzatmamızı emretmiştir. İslam barış ve huzur dinidir. Hali vakti yerinde Müslümanlar, kardeşlerine yardım eli uzatmak için kurban bağışı yapabilir. Bugün evlerinde pişirecek yemeği olmayan kardeşlerimizin sofralarına sıcak bir yemek koymak istiyorsanız bizler hayırlarınıza vesile olmak için çalışıyoruz.

Kadın Kurban Bağışı Yapabilir Mi?

Kurban kesmek mal varlığı ve gücü olan Müslümanlar için vacip, fakirler için sünnettir. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen her kişinin kurban kesmesi Allah’a yakınlığını gösterir. Hac Suresi’nde Hz. Muhammed’e hitap ederek onun ümmetinin kurban kesmesi buyurulmuştur. Kurban ibadetini mal varlığı olan kadın da erkek de yerine getirmelidir.

Kadınlar kurban kestirebileceği gibi kurban bağışı yapabilirler. Dinimizde kadınların kurban kestirmelerinde bir sakınca görülmediği gibi hali vakti yerinde Müslüman kadınların kurban kestirmeleri vaciptir. Aileye bir tane kurban eti girmişse ikinci kurbanı bağışlamak güzel bir davranıştır. Kurban bağışı yapılan kurumlar; kadınlardan ve erkeklerden gelen kurban bağışlarını islami usullere göre kesen ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıran kurumlardır.

Hangi Hayvanlar Kurban Kesilebilir?

Kurban bağışı yapılan kurumlar; hayvanlarını nasıl aldığı, nasıl kestiği, kesilirken nelere dikkat edildiği gibi hususlara dikkat ederek seçilmesi gereken kurumlardır. Kurumlara bağış yaparken İslami usulleri esas aldıklarını bilmeniz önemlidir. Dinimizde buyurulan ve Hz. Peygamber tarafından örnekleri olan kurban ibadetinin Allah’ın emrettiği şekilde yerine getirilmesi gerekir.

Kurban; keçi, koyun, sığır, deve ve manda olabilir. Farklı hayvanların kurban kesilmesi Allah’ın emirlerine karşı gelmektir. İslam, Allah’ın buyurduğu şekilde yaşanmalı ve ibadetlerin O’nun emirlerine göre yerine getirilmelidir.

Kurban kesilecek hayvanın kör olmaması, belirgin bir hastalığı olmaması, belirgin bir şekilde topal olmaması, çok zayıf olmaması gerekir. Boynuzları kırılan hayvanların da kurban edilmeyeceği söylenmiştir. Ancak besili olması için ve zarar vermemesi için boynuzları kırpılan hayvanlar kurban olabilir.

Kurban kesilirken hayvana işkence etmek, canını yakmak doğru değildir. Allah, her işi ihsanla yapmamızı buyurmuştur. Hayvanlara işkence etmeden, doğru usullerde kesilmesi gerekir. Kurban bağışlarınızı aldıktan sonra en uygun hayvanları hocalarımız tarafından seçiliyor ve kesimleri islami usullere uygun olarak yapılıyor.

Kurban Keserken Nelere Dikkat Edilir?

Kurban Bayramı ve diğer günlerde kesilen kurbanların besmele ile kesilmesi gerekir. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların vakti sabah namazından sonra başlar. Namazdan sonra bayramında 3. Gününe kadar devam eder. Kurban kesilirken Allah’ın adını anmak ve dua okumak gerekir. Allah’ın rızasını kazanmak için kestiğimiz hayvanlara işkence etmeden kesmek gerekir.

Online kurban bağışı için tıklayın