Kapat

Filistine Gönüllü Nasıl Gidilir

Filistine Gönüllü Nasıl Gidilir;  Filistin'e gönüllü olarak gitmek istiyorsanız,  İsrail kontrolündeki kara veya hava sınırları aracılığıyla

Filistine Gönüllü Nasıl Gidilir

Filistin'de gönüllü olmakla ilgileniyorsanız, Batı Şeria'ya mı yoksa Gazze'ye mi gitmek istediğinizi ve işgal altındaki bir ülke olarak kontrolünü ele geçiremeyen Filistin'e nasıl erişeceğinizi, hangi organizasyonlar için gönüllü olmak isteyebileceğinizi değerlendirmelisiniz.

Filistine Gönüllü Nasıl Gidilir;  Filistin'e gönüllü olarak gitmek istiyorsanız,  İsrail kontrolündeki kara veya hava sınırları aracılığıyla (“turist” olarak veya belirli bir boşluğu olan Yardım Kuruluşu; Beşir Derneği vb. ile koordine edilmiş olarak Batı Şeria'ya girme şansınız vardır), öncelikle bu rotayı tercih etmenizi öneririz. İsrail, bilinen birçok insan hakları çalışanına ve uluslararası gönüllüye veya Batı Şeria'ya itiraz ettikleri diğer ziyaretçilere girişi reddetme politikasına sahiptir, böylece ancak bir gönüllü olarak oraya gidebilirsiniz.

Gazze: İsrail tarafından Filistin'e girişiniz reddedildiyse veya gelecekteki ret riskini anlıyorsanız, ancak becerilerinizin özellikle Gazze'de gerekli olduğunu düşünüyorsanız, Gazze merkezli bir Yardım Kuruluşu, STK ya da Beşir Derneği aracılığıyla gönüllü çalışmayı deneyebilirsiniz. Filistine Gönüllü Nasıl Gidilir;  İsrail tarafından kara listeye alınmadıysanız veya Mısır kontrolündeki Refah sınırıyla Erez üzerinden girişinizi kolaylaştırmaya çalışabilirler. Bu hem onlar için hem de sizin için zor ve zaman alıcı bir süreç olabilir, bu nedenle STK'nın çalışması anlamına gelen yararlı beceriler (tıbbi, travmatize çocuklarla çalışma, danışmanlık, insanlara yardım, üniversite / akademik vb.) içeri girmek onlar için değerli olacaktır. Bazı internet araştırmalarıyla ve ülkenizde bulunan Gazze yardım ortağı veya destekçisi olabilecek sivil toplum örgütleriyle, dayanışma gruplarıyla iletişime geçerek en faydalı olacağınız kuruluşu bulmayı ve gerekli evrakları elde etmenizi kolaylaştırabilir. Aşağıda önerildiği gibi yerel Filistin dayanışma grubunuzla etkileşime girerseniz, gönüllü olarak en kolay yoldan ülkeye girişiniz sağlanacaktır.

Filistin'e Gitmeden Önce

Filistin dayanışma grubunuzu (Yardım Vakfı, STK, Beşir Derneği gibi) bulmalı ve bazı toplantılarına ve etkinliklerine katılmalısınız. Durum hakkında daha fazla bilgi edinecek ve birçok yararlı tavsiye alacaksınız. Filistin sorunlarını Batı bilincinde tutmak için çok çalıştıkları için seyahatinizden önce, yolculuk sırasında ve yolculuktan sonra bu tür gruplara neler verebileceğinizi de düşünebilirsiniz. Genellikle belirli projeleri destekler veya Filistin'deki belirli kuruluşlarla ortaklık kurarlar ve bu seyahat planlamanızın bir parçası olabilir. Güçlü ve zayıf yönleriniz konusunda gerçekçi olun, böylece doğru türde gönüllülüğü seçme şansını elde etmiş olursunuz.

Dikkate alınması gereken şeyler: Arapça öğrenmek, ilk yardım eğitimi almak, gönüllü olarak katıldığınız dernekten basın kimliği almak ve evinizle iletişim kuracağınız bir e-posta listesi oluşturmak.

Filistin Gerçekleri

2016 yılında Filistin dışında acil bakıma ihtiyaç duyan hastalara verilen çıkış vizesi sayısı %76,6'dan %63,8'e düşürüldü. Neyse ki, uluslararası toplumun baskısı ve İsrail kısıtlamalarının gevşemesi sonrasında mal ithalatı, sağlık tesisleri ve okulların yenilenmesini sağlamıştır. Ancak, Eylül ayına kadar 2014 yılında «Koruyucu Kenar Operasyonu» sırasında hasar gören 1.300 ev, yıkılan 11.000'den restore edildi. Temel hizmetlere erişim, sık sık elektrik kesintileri nedeniyle risk altındadır. 

Filistin’de Abluka Altı Yaşam Mücadelesi

Gazze Şeridi dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biridir. Orada 1,8 milyon insan yaşıyor ve bunların neredeyse% 70'i sekiz mülteci kampında. İnsani durum 2007'den bu yana İsrail tarafından dayatılan kara, hava, deniz ablukasının yoğunlaşmasıyla ve 2008 - 2009, 2012 ve 2014 İsrail askeri operasyonlarıyla daha da kötüleşti. İlaç, sarf malzemesi ve ekipman sıkıntısı devam ediyor. Gazze ayrıca ambulans ve sağlık merkezlerinden veya uygun donanımlı acil durum merkezlerinden de yoksundur.