Kapat

Çek, Senet Gibi Ödeme Araçlarıyla Kurban Bağışı Yapmak Mümkün mü?

Temel ihtiyaçlarını ve borcunun dışında, dinimize göre 80.18 gram altın ya da buna denk para ya da eşyaya sahip olan kişiler kurban kesebilir ya da vekalet vererek, kurban kesebilir. Kesilen kurbanlar ise bağış yapılarak, yoksul ve fakir kimselere dağıtılır.

Çek, Senet Gibi Ödeme Araçlarıyla Kurban Bağışı Yapmak Mümkün mü?

Ergenlik yaşına gelmiş, akli dengesi yerinde olan ve dini anlamda maddi gücü yüksek olan her Müslüman, kurban kesmekle yükümlüdür. Çek, senet gibi ödeme araçlarıyla kurban bağışı yapmak mümkün mü sorusu, birçok Müslümanın sorduğu soruların başında gelmektedir.

Temel ihtiyaçlarını ve borcunun dışında, dinimize göre 80.18 gram altın ya da buna denk para ya da eşyaya sahip olan kişiler kurban kesebilir ya da vekalet vererek, kurban kesebilir. Kesilen kurbanlar ise bağış yapılarak, yoksul ve fakir kimselere dağıtılır.

Kurban Kredi Kartıyla Satın Alınabilir mi?

Kurban kesmek için, bazı şartların yerine gelmiş olması gerekir. İslam dinine göre maddi yönden güçlü olan ve kendi borcu ve asıl ihtiyaçlarından hariç, Allah rızası için, yoksullara, ihtiyaç sahiplerine kurban keserek bağış yapmak yapılması caizdir.

Kurban kesme yükümlüsü olan Müslüman din kardeşlerimiz, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabilecekleri gibi, kredi kartı kullanarak ve taksitle de alma imkânına sahip olmaktadır. Kredi kartıyla kurban satın alan Müslümanlar, kredi kartını borcunu zamanında ödemeli, gecikmeli olarak faiz ödeme riskini de almamış olması gereklidir. Beşir Derneği, sürdürdüğü bağış kurbanı organizasyonlarında, Word, Axess, Bonus gibi kredi kartlarını kullanabilir, hisse başına bağış için 4 taksit olanağından yararlanarak, yoksullara ve gözü yaşlılara merhem olabilirsiniz.

Kurban Almak İçin Banka Kredisi Geçerli midir?

Çek, senet gibi ödeme araçlarıyla kurban bağışı yapmak mümkün mü banka kredisiyle kurban alma olanağı var mıdır soruları, birçok Müslümanın sorduğu soruların başında gelmektedir.

Vacip ya da nafile kurban kesimi yapacak olan Müslümanlar, peşin kurban satın alma işlemini yapabildikleri gibi, banka kredisi kullanarak da kurban alma olanağı bulunmaktadır.

Bakara suresi 2/275-279’a göre; dinimizde faiz yasaktır ve günaha girer. Banka kredilerinde faiz işlettiği için, banka kredisiyle kurban almak dinimize göre caiz olmamaktadır.

Beşir Derneği olarak ister vacip kurbanı ister sünnet kurbanı ister adak ya da akika kurbanı olsun, bağışlarınız için tek bir fiyat ve 4 taksit olanağı bulunmaktadır. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans, Albaraka, KuveytTürk, Halbank, PttBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım hesaplarımızdan bağışlarınızı, herhangi bir havale masrafı olmadan yapabilir, 81 ilimiz ve 300 nokta dışında, yurtdışındaki mazlumlara da yardım elinizi uzatabilirsiniz.

Taksitlendirme Yoluyla Kurban Alınıp Bağış Yapılabilir mi?

Kurban ibadeti yaparak yüce Allah’a daha yakınlaşırken, mazlumlara gözeterek aç olanları doyurmak, açlık yaşayan çocukları güldürmek gerekir. Allah rızası için yapılan kurban kesimi, kurbanı kesecek kişinin satın alması ile gerçekleşmektedir.

Kurbanın mülkiyetine sahip olmak; kişinin kurbanı kendi yetiştirmesiyle, miras kalmasıyla ya da hibe olarak sahip olmasının yanında satın alma yoluyla da gerçekleştirilir.

Çek, senet gibi ödeme araçlarıyla kurban bağışı yapmak mümkün mü sorusunun cevabı hayırdır. Çünkü hayır kurumları ve dernekler aracılığıyla yapılan kurban bağışları, bayram öncesinde dağıtımı yapılarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmektedir. Bu yüzden çek ya da senet yerine taksit yapılarak kurban satın alınarak, bağış yapılabilmektedir.

Beşir Derneği, her ne vesileyle olursa olsun kurban bağışını vekaleten sizin adınıza yapmakta ve bağışlarınız güvenli şekilde, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Satın alma işlemlerinde kredi kartı ve havale işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz gibi, sabit fiyatla 4 taksit yapma seçeneğini kullanarak, gözü yaşlı çocuklara, yoksul ve yetimlere yardım elinizi uzatabilirsiniz.

Kurban Bağışında Vekalet Caiz midir?

Dinimize göre kurban, mal ile yapılan bir ibadet olduğu için, vekalet caiz olmaktadır. Vekalet verirken; sözlü, yazılı, online ya da telefon aracılığıyla vermek mümkündür. Bunun yanında çek, senet gibi ödeme araçlarıyla kurban bağışı yapmak mümkün mü sorusunun cevabı da önemlidir.

Kurban keserken önemli olan; kişinin Allah rızası için yapması ve kesilecek kurbanın, kesen kişinin kendisi adına olması gerekir. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında kurbanın kesilmesi caizdir.

Beşir Derneği banka havalesi ya da kredi kartıyla, taksitlendirme yöntemi kullanarak, sizin adınıza kurban keserek, bağışlarınızı yoksullara, yardıma ihtiyacı olanlara, evine et götüremeyen ailelere ulaştırarak, kurban ibadetinizi yerine getirmenizde size vesile olmakta ve ağlayan yüzleri güldürmektedir.