Kapat

4032

İnsani yardım kurumlarının son yıllarda sayısının artması, dinimizin de bir gereği olarak dikkat çekmekte. Özellikle savaş ya da fakirlikle boğuşan birçok farklı İslam ülkesindeki kardeşlerimize, 4032 üstünden kısa mesaj yollayarak yardım etmek mümkün.

4032

İnsani yardım kurumlarının son yıllarda sayısının artması, dinimizin de bir gereği olarak dikkat çekmekte. Özellikle savaş ya da fakirlikle boğuşan birçok farklı İslam ülkesindeki kardeşlerimize, 4032 üstünden kısa mesaj yollayarak yardım etmek mümkün. Dinimizin her daim yardımlaşmayı emretmesi bilinen bir gerçek. Buna uygun bir biçimde davranarak, güvenilir bir insani yardım kurumu üstünden bağış yapmak çok kolay. Bunu sağlayan Beşir Derneği, hem dünyanın en ücra yerlerindeki Müminlere hem de ülkemiz sınırları içindeki mazlumlara yardım elini sonuna kadar uzatmakta.

İnsani Yardım Konusunda Neden Beşir Derneği

4032 numaralı hat sayesinde birçok yardıma muhtaç olan kişiye hemen destek vermek mümkün olacak. Beşir Derneği, bu amaçla kuruldu. 2013 yılında İç İşleri Bakanlığı'ndan elde etmiş olduğu yasal izinle bunu yapmakta. Faaliyet alanı ise çok sınırlı değil. İlk olarak Türkiye'de bölge ve il temsilcilikleriyle işe koyuldu. Bunun ardından acı çeken çok sayıda Müslüman kardeşimizin olduğu farklı coğrafyalara açıldılar. Bu sayede mazlum Müminlerin sorunlarını çözmeye başladılar. Beşir Derneği bunu yaparken gücünü önce Allah'tan, sonra imanlarından ve en son olarak da bağışçılarından aldı. Hiçbir ticari kaygıları söz konusu değil. Her daim Allah rızası ön planda. 4032 hat, yardıma muhtaçlar için adeta bir anahtar.

Beşir Derneği Yetim Projeleri Neler?

Beşir hayır kurumu sayesinde birçok yetimin yüzü artık gülüyor. Bunun nedeni ise şu projeler;

  • Hamilik çalışması çok kısa bir süre önce hayata geçti. Çok küçük yaşlarda babasız kalmış olan yetimler artık yalnız değil. Üstelik onların türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Hemen siz de bir yetimin hamisi olabilirsiniz. Aylık şekilde yardım yapma şartı var. Bunun mutlaka nakit olması gerekiyor.
  • Beşir Derneği aynı zamanda birçok farklı yerde yetimhane inşa etti. 2004 senesinde dünyanın da yakından takip ettiği Endonezya tsunami felaketinden dolayı birçok Müslüman çocuk babasını kaybetmişti. Onların iyi bir ortamda hem barınmalarını sağlamak hem de yarım kalmış olan eğitimlerini vermek için bir yetimhane ve medrese inşa edildi. Dernek böylelikle babasız kalmış olan çocuklara sahip çıktı.
  • 2011 senesinde ise kıtlık nedeniyle Somali'de çok sayıda Müslüman mağdur oldu. Hatta binlerce kişi hayatını kaybetti. Geride kalanlara sahip çıkmak İslam dininin bir emri olduğu için Beşir Derneği harekete geçti. 200 yataktan oluşan bir yetimhane yapıldı. Bunun yanı sıra 500 öğrencinin aynı anda eğitim 
  • alabileceği bir okul da inşa edildi.

Beşir Derneği Su Kuyuları Projeleri Ne Demek?

Beşir Derneği, su sıkıntısı çeken Müslümanlara yardımcı oluyor. Onların en büyük hayalini su kuyusu projeleriyle gerçek yapıyor. Bu konuda çok sayıda kuyu açıldı. Gerek Afrika gerekse başka yerlerdeki Müminlerin suyla bir an önce buluşması sağlandı. Buna dair derneğin faaliyetleri halen devam ediyor. Katkınızı hiçbir şekilde esirgemeyerek hayır işleyebilirsiniz. Katılım limiti yok.

Beşir Derneği Diğer Faaliyetleri Nelerdir?

4032 numarasına yollanacak olan SMS ile çok sayıda insanın acısını dindirmek mümkün. Beşir yardım derneği, Ramazan ayı geldiği zaman son derece özel olan birçok farklı proje ve kampanya sayesinde mazlumların ihtiyaçlarını gideriyor. Birçok Mümin fakirlikten dolayı Ramazan ayı geldiği vakit iftar açmada zorlanıyor. İşte böyle kimseler için hem gıda paketi hem de iftar sofraları sayesinde karınlarını doyurabiliyorlar. Bunun yanı sıra dünyanın tümünü ve ne yazık ki ülkemizi de etkileyen Korona virüsünden dolayı, risk grubu içinde olan kişilere de her türlü destek ve yardım sağlanıyor.