Paydaş STK’larla 15 Temmuz Ortak Basın Açıklaması Gerçekleştirdik

4.7.2018  Bu Haber 2882 Defa Görüntülendi

Beşir Derneği, Semerkand Vakfı, TÜMSİAD ve Genç-Kon tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anıtın önünde yapılan ortak basın açıklamasında ‘Biriz Beraberiz’ mesajı verildi.

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain Fetö’cü darbe girişiminin halk tarafından bastırılmasının destanlaştığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Beşir Derneği, Semerkand Vakfı, TÜMSİAD ve Genç-Kon tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan şehitleri anma programı Semerkand Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu’nun ortak basın açıklamasını okumasıyla devam etti.

Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları olarak milli ve manevi değerlere bağlılık ve birlik şuurunun milletimizi ayakta tuttuğunu, Türkiye’yi bölmeye çalışan tüm şer odaklarının bu birlik şuurundan ders çıkarması gerektiğini ifade ettik. Celal Tekin hocamız tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında kamuoyuna ortak açıklamada bulunduk ve ardından 15 Temmuz Gazisi ve Molla Hakan Öner tarafından edilen duaya iştirak ettik. Beşir Derneği olarak Semerkand Vakfı, Genç-Kon ve TÜMSİAD ile birlikte her zaman ‘Biriz Beraberiz’ mesajı verdik.

Genç-Kon bünyesindeki izcilik ve gençlik kulüpleri öğrencilerinin, Beşir Derneği temsilci ve gönüllülerinin ve daha pek çok katılımcının iştirak ettiği programın coşkusu, yoğunluğu ve kalabalığı; etkinliğin ne kadar anlamlı olduğunu belgeler nitelikteydi.

15 Temmuz ruhunun yaşatılması için yine nöbetlere devam edeceklerini açıklayan Bahadıroğlu, tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Beşir Derneği yetkilileri ise tüm yurt genelinde hem nöbetlere katılacaklarını hem de nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunacaklarını açıkladı.

Beşir Derneği, Semerkand Vakfı, TÜMSİAD ve Genç-Kon’un ortak basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

“Değerli basın mensupları,

15 Temmuz 2016 tarihinde cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aziz milletimiz FETÖ’nün hain darbe ve işgal girişimine karşı kahramanca bir direniş göstererek tarih yazmıştır. 250 vatan evladı şehadet şerbetini içmiş ve 2196 kardeşimiz yaralanarak gazilik unvanı almıştır. İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan kurumlarımızı yıpratmayı amaçlayan bu beyhude girişim, milletimizin milli-manevi değerlerine bağlılığıyla, birlik beraberlik şuuruyla bertaraf edilmiştir. Çok yakında ikinci yıldönümünü idrak edeceğimiz bu olay her zaman hatırlamamız, dersler çıkarmamız gereken bir olaydır.

15 Temmuz direnişinde ve devamındaki milli irade nöbetlerinde alnının akıyla görevlerini yerine getiren sivil toplum kuruluşlarımıza 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve o gece olanların unutulmaması için de önemli görevler düşmektedir.

Atalarımız milli ve manevi değerleri bize aktardığı gibi bizim de aynı değerleri gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Nitekim 15 Temmuz direnişinde uçakların, tankların, tüfeklerin karşısına silahsız çıkan milletimiz, Allah Teâlâ’nın yardımıyla galip geldi. Dedelerinden, ninelerinden dinlediği Çanakkale, Kutu’l-Amare, İstiklal Harbi, Kıbrıs Barış Harekâtı hadiselerindeki gibi bir maneviyatla meydanlara indi. Böylece 15 Temmuz Destanı da şanlı tarihimizdeki yerini aldı.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Bizim çok iyi bildiğimiz bu hakikati 15 Temmuz 2016’da bütün dünya öğrendi. Bir millet el ele, gönül gönüle, omuz omuza verince nelerin üstesinden gelinebileceği aşikâr oldu.

15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir. Asırlardır muhacirlere kucak açan yurdumuz Suriyeli mülteci kardeşlerimizi bu ruhla bağrına basmıştır. Türkiye yurtdışına en fazla insani yardım yapan ülke olma unvanını bu ruhla elde etmiştir. Her zaman birliğimizi ve beraberliğimizi korumamızın, sevincimizi de üzüntümüzü de paylaşmamızın, gerektiğinde vatanımızı korumak için yekvücut olmamızın arkasında bu ruh vardır.

Geçtiğimiz Ramazan ayında okunan hatm-i şerifleri şehitlerimizin ruhuna hediye etmek için o gece büyük kahramanlıklara şahit olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hemen yanı başında, Şehitler Anıtı’ndayız. 15 Temmuz Milli Birlik Günü vesilesiyle Semerkand Vakfı olarak kardeş kuruluşlarımızla birlikte dualarımızın daima fedakâr gazilerimizle beraber olduğunu belirtiyor, bu destanı yazan milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, bu ruhun yaşatılması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyor, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah Teâlâ’dan rahmet diliyoruz.”